مقاله ها

تعداد آیتم ها در هر صفحه

شکلات در ایران

شکلات در ایران[ویرایش]

خواص تغذيه اي شكلات

در گذشته تصور مي شد شكلات براي سلامت انسان ضرر دارد، اما گزارشات و تحقيقات اخير نشان مي دهد شكلات نه تنها براي سلامت بد نيست، بلكه در مواردي براي بيماري هاي قلبي و ديگر بيمراي ها هم مفيد است. البته در مصرف شكلات بايد اعتدال را رعايت كرد؛ زيرا مصرف بيش از اندازه شكلات نيز مي تواند مشكل ساز باشد.

انواع شكلات

شكلات ساده بدون شير تهيه مي شود و حاوي مقادير متغير كاكائو، شكر، كره كاكائو (احتمالا تا 5% معادل كره كاكائو) لسيتين و طعم وانيل است. حداقل مواد جامد خشك كاكائو در آن 30% مي باشد كه حداقل 12% آن مواد جامد كاكائوي خشك بدون چربي است. بهترين شكلات تيره داراي 60 تا 70 درصد كاكائوي جامد است.

تاريخچه كشف شكلات

شكلات از درخت تئوبروما تهيه مي گيرد. تئوبروما يك كلمه يوناني به معناي غذاي خدايان است. مصرف شكلات به 1500 سال پيش باز مي گردد كه براي نخستين بار قوم مايا در آمريكاي مركزي و متعاقب آن آزتك ها در مكزيك كنوني، اقدام به توليد شكلات و مصرف آن كردند. قبايل مايا در سال 500 ميلادي در مكاني كه امروزه جنوب كشور مكزيك است، زندگي مي كردند. سرخپوستان مايا مردماني با اصل و نصب و باستاني بودند كه نوادگانشان همچنن در آمريكاي جنوبي زندگي مي كنند. آنها نخستين كساني بودند كه لذت طعم كاكائو را كشف كردند.